DİKMEN`DE CEMAL SÜREYA ŞİİRLERLE KARŞILAYACAK…

Dikmende bulunan emal Süreya Parkı Çankaya Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor…Cemal Süreya`nın heykeli parkın yenilenen girişine taşınacak. Yeni girişte Cemal Süreya, bölgede yaşayan vatandaşları şiir duvarındaki şiirleri ile karşılayacak.

Belediye Haberleri 17.07.2013 18:01:11 0
DİKMEN`DE  CEMAL SÜREYA ŞİİRLERLE KARŞILAYACAK…

Dikmende bulunan emal Süreya Parkı Çankaya Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor…Cemal Süreya`nın heykeli parkın yenilenen girişine taşınacak. Yeni girişte Cemal Süreya, bölgede yaşayan vatandaşları şiir duvarındaki şiirleri ile karşılayacak.

Ankara – Çankaya Belediyesi ilçedeki parklarda yürüttüğü yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrancı’da bulunan Cemal Süreya Parkı’nda da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

YEPYENİ BİR CEMAL SÜREYA…

5 bin 57 metrekaresi yeşil alan olan ve toplamda 9 bin metrekarelik alana sahip olan parkta, bitkilere yönelik çalışmalar da yapılıyor. Ağaç ve çalı grubu olmak üzere 4.200 adet yeni bitkinin kullanıldığı yenileme çalışmalarında, hiç bir ağacın kesilmeyeceği bir tasarım ile uygulama hassasiyeti gösteriliyor. Parkın içinde koşu yolu ve giriş düzenlemesi için bir kaç çalı grubunda yer değişikliği yapılırken, parktaki çocuk oyun alanı da ahşap ve özgün oyun gruplarıyla yenilenmiş olacak. Çalışmalar bittiğinde park ayrıca kum havuzu, fitness alanı, 2 parkurlu koşu yolu, evcil hayvan gezdirme alanı-eğitim parkuru ve kay kay pistine de kavuşurken, mevcut mini futbol ve basketbol sahaları ile meydan ve süs havuzu da tamamen yenilenmiş olacak.

KEYİFLİ BİR YAŞAM ALANI…

Vatandaşların her yönden rahatlıklarını ön planda tutarak kapsamlı bir yenileme çalışması yürüttüklerini ifade eden Başkan Bülent Tanık, parkın bölgesi için önemi ve değerini bildiklerini vurgulayarak bu hassasiyetlere uygun bir yenileme çalışması yapılacağı bilgisini verdi. Cemal Süreya parkında yürütülen çalışmalar tamamlandığında parkta, 6 adet pergola, 80 adet bank, piknik masaları ve ağaç altı oturma alanları da hazırlanmış olacak. Aydınlatma sistemi de tamamen yenilenecek Cemal Süreya Parkı daha aydınlık ve güvenli bir ortama da kavuşacak.

CEMAL SÜREYA ŞİİRLERLE KARŞILAYACAK…

Çeşitli su oyunlarıyla Dikmen Caddesi yönünden girişi görsel algısı kuvvetlendirilerek cadde üzerinden daha iyi görülecek duruma getirilecek olan parkta, Cemal Süreya`nın heykeli parkın yenilenen girişine taşınacak. Yeni girişte Cemal Süreya, bölgede yaşayan vatandaşları şiir duvarındaki şiirleri ile karşılayacak.

 

ABDULLAH ORTAÇ

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA-ÇANKAYA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00